Franske håndballspillere fratar Norge verdenstittelen

Franske håndballspillere detroniserte Norge som verdensmestere. Den olympiske mesteren vant verdenscupfinalen 31-28 mot den forsvarende mesteren i Herning, Danmark. Ved pause ledet det franske laget allerede 20-17, i andre omgang fant det norske laget kort kontakten igjen, men i sluttfasen tok Frankrike tilbake en tremålsledelse takket være fire mål fra Léna Grandveau.

Det er den tredje verdenstittelen for Frankrike, som innleder OL i Paris neste sommer som storfavoritter. Norge gikk glipp av sjansen til å vinne sin femte verdenstittel. Den skandinaviske stormakten er også en kandidat til gull ved Paris-lekene.

Grandveau og Tamara Horacek var det franske lagets beste skyttere med fem mål hver. Nora Mørk scoret åtte mål for det norske laget. Henny Reistad, scorer på femten mål i semifinalen mot Danmark, scoret fem i finalen.

Danmark vant bronse ved å slå Sverige 28-27 i trøstefinalen. Også det danske laget er sikre på OL-deltakelse.

Nederland vant kampen om femteplassen mot Tyskland 30-26. Det nederlandske laget må skaffe seg en billett til Paris i april i en av de tre OL-kvalifiseringsturneringene. Turneringen kan finne sted i Nederland. Det er allerede kjent at motstanderne er Tsjekkia, Argentina og Spania. Laget ledet av trener Per Johansson vant komfortabelt verdenscupen mot alle disse nasjonene.