Fotballspillere taper mot Norge i oppvisningskamp i Haag

De nederlandske fotballspillerne har tapt en vennskapskamp mot Norge. Landstrener Andries Jonkers lag tapte 2-0 i Haag.

Sophie Román Haug åpnet scoringen for Norge i andre omgang. Sherida Spitse sørget for 0-2 med selvmål.

Det er det første nederlaget for landslagstrener Jonker, som etterfulgte den sparkede Mark Parsons etter EM. Takket være en knepen 1-0-seier mot Island, kvalifiserte de oransje seg til VM under Jonker i september.

Jonker hvilte Lieke Martens, Stefanie van der Gragt og Dominique Janssen og mistet også Vivianne Miedema og Lineth Beerensteyn i oppbyggingen. Som et resultat fikk spillere som Damaris Egurrola, Esmee Brugts og Fenna Kalma en sjanse i basen.

Landstreneren ønsket også å teste et 3-5-2-system. Midtveis i første omgang var imidlertid de oransje allerede tilbake til en 4-3-3-formasjon etter at nordmennene klarte å komme farlig ut et par ganger. Jill Roord hadde den beste sjansen til å åpne mål i første omgang, men skuddet hennes ble avvist utenfor linjen.

I andre omgang tok Norge ledelsen etter å ha truffet tverrliggeren. Julie Blakstad ble utvist på frispark etter over en time og kunne urørt krysse. Román Haug snappet ballen for Kerstin Casparij. Det ble til og med 2-0 fordi Amalie Eikeland slo Lisa Doorn nede på høyresiden og sendte ballen. Kaptein Spitse bommet på ballen og gikk forbi sin egen keeper Daphne van Domselaar.

Orange kunne ikke lenger gjøre noe mot ansvaret. Selv med faste spillere Daniëlle van de Donk og Jackie Groenen som innbyttere i andre omgang og senere Renate Jansen og Romée Leuchter, hadde ikke fotballspillerne lenger store muligheter.