For litauiske fektere – alle skjebnemedaljene i det nordiske mesterskapet

23.-24. oktober 2021. Nordisk mesterskap i fekting for ungdom og ungdom fant sted i Espoo, Finland. Litauen var representert med så mange som 38 idrettsutøvere, fordelt på fem aldersgrupper, i spyd- og sverdspill. Den litauiske kontoen inkluderer gull for U17 jenter, sølv for voksne sverd og lagbronse for U20 jenter.

Lørdag startet U15 herrelagsgruppen konkurransen, der 7 litauiske fektere braket sammen. Det viste seg solid Rytis Rauktys. Etter å ha vunnet 5 av 6 i undergruppen, gikk han glipp av første runde av sluttspillet. I den andre vant V. Martinez 15:9 mot svensken. N. Lambinen, som beseiret Estland 15:12, lå på 8. plass. I kampen om medaljen, denne gangen, var den norske utøveren M. Vikas 15: 9 sterkere. I den endelige klassifiseringen ble det blant de 47 deltakerne oppnådd en utmerket 6. plass.

Han klarte å slå gjennom på 16 Til Edgar Lisovsky (3/6 undergruppeseier), som beseiret A. Moreno fra Estland i sluttspillet 15:3, samt O. Erss fra Estland. Men 7:15 måtte anerkjenne fordelen til estiske B. Kolomijec. 16. plass på sluttplasseringen. 3 litauere var blant de 32 beste – Ignas Radzevičius (3/6 seire i en undergruppe), Benas Šimkevičius (3/6) og Mantas Kriaučiūnas (2/6). I sluttspillet vant guttene en kamp om gangen, men klarte ikke å bryte videre. Henholdsvis 22., 24. og 31. plass på den endelige rangeringen. Ble ute av 32 Dominiyk Gavrin (2/5) e Clement Lazutka (2/5).

Syv litauiske utøvere deltok også i U20-kampen for menn. Tre fektere ankom kl 16 – Makarui Lozenkai (5/6 seire i en undergruppe) Demjanui Filonui (4/6), Alanui Rynkevičiui (2/5). Lozenka gikk glipp av den første runden i gruppen på grunn av den høye rangeringen, beseiret senere L. Lauren fra Finland klokken 15:10 og tapte for Rantanen fra Finland klokken 15:10, og endte på 19. plass i sluttstillingen. D. Filon beseiret danske T. Redlich 15:12 og estiske A. Kolesnik 15:12 for å komme inn i Top-64, men tapte mot Finn A. Heinamaai klokken 7:15 og tok 25. plass. A. Rynkevičius, som startet hardest i undergruppen, kjempet hardest i sluttspillet. På grunn av inntreden på 64. plass, beseiret han danske S. Lomholt 15:10, 32. plass – estiske M. Salma 15:13 og dessverre, på et tidspunkt, 14:15 måtte anerkjenne fordelen til norske M. Brobakken og endte ikke på 16. plass. , og tok 31. plass. Ugnius Mykolaitis (4/6) nådde Topp-64 etter å ha beseiret norske A. Heggemsnes, men en annen nordmann, M. Brobakken, klarte ikke å slå 6:15. 44. plass besatt. De gjenværende litauiske utøverne snublet i den første runden av sluttspillet.

En litauisk kvinne som trener på Island vant en sølvmedalje i sverdgruppen for voksne kvinner – Giedrė Razgutė. Etter å ha vunnet 7 av de 8 kampene i undergruppen, tapte han den første runden i sluttspillet da han fikk sitt første konkurranserangeringsnummer. Etter å ha slått finske R. Pitkanen 15:5, kom han til semifinalen. I kampen om å komme til finalen beseiret litaueren Island A. Gunnarsdottir 15:13. I kampen om gull måtte dessverre fordelen til estiske D. Ossipova på 8:15 anerkjennes. Han vant en sølvmedalje.

9 litauere deltok i U20-jentekampen. Han var blant de 16 beste Lurdei Grabovskytei (6/6 seier i undergruppen) e Soloppgang i Šimkutė (4/5). 15. 9. plassen av 69 deltakere tok den endelige klassifiseringen. A. Šimkutė vant mot M. Narbutaitė 15:11, M. Kverfeld beseiret Estland for å gå inn på den 16. 15:14, men den estiske I. Matskevitš 10:15 mislyktes i den 8. 15. plass i sluttklassifiseringen. Tre litauere kom på topp 32 – Elzbieta Adomaitytė (5/6) Karina Prokopovič (3/6) og Anastasia Pylinova (3/6). De vant alle en kamp med 15 poeng hver, men klarte ikke å bryte gjennom 16-poengs-barrieren. Den endelige rangeringen er henholdsvis 21, 29 og 30. Resten av de litauiske utøverne var på topp 64 – Sofia Zavjalova (4/6), Urtė Irician (2/6), Monika Narbutaitė (2/6) og Sibilija Kalinina (1/6). Den endelige rangeringen er henholdsvis 36., 43., 45. og 60.

11 unge litauiske fektere deltok i U15-konkurransen for kvinner. Jeg klarte meg bedre Beatričei Žilionytei, Etter å ha slått 3 av de 6 deltakerne i undergruppen, beseiret de Estland K. Popovits 15:13 i sluttspillet, men tapte mot en annen estisk – D. Ivanova 12:15 og tok 13. plass blant 39 deltakere i rangeringen av finalen. Kjole Vegytė (4/6), Justė Tamsuitytė (2/5) e Liepa Osipauskaitė (2/5) brukte det første hjulet i sluttspillet. På grunn av inntreden i en alder av 16 tapte V. Vegytė mot estiske E. Kikerpill 6:15, J. Tamosuitytė tapte mot estiske K. Korkkinen 7:15 og L. Osipauskaitė måtte innrømme fordelen til danske F. Redlich 6 :15. Henholdsvis 19., 23. og 24. plass på sluttplasseringen. Andre litauere fremstod som mer beskjedne.

Den yngste jentegjengen fra U13 år startet konkurransen søndag formiddag. Tre litauere var blant de åtte beste. Beatričė Žilionytė (4/5 seier i undergruppen), beseiret V. Vegytė i sluttspillet 10:7, men tapte mot svenske Hommik 8:10, Patricia Vitonė (4/5) 10:5 beseiret finske R. Miettinen, men tapte senere mot finske M. Kusrati med ett poeng 7:8. Grytė Stoškutė (3/5) 10:2 vunnet mot Murash, men landet mot Esther 6:10. 6., 7. og 8. plass på den endelige rangeringen.

U17-spydene presterte fantastisk i damegruppa Karina Prokopovič. Etter å ha tapt kun én kamp i undergruppen, etterlot han ikke noe håp for motstanderne i sluttspillet. K. Prokopovič vant i første runde mot Estland A. Poder 15:6, med samme resultat beseiret han finske V. Kuvaja. Takket være 8. plass beseiret litaueren estlenderen E. Kikerpill 15:14 og den andre estiske P. Kapitonenko nådde semifinalen 15:10. I kampen om finalen beseiret litaueren svensken L. Ulltjarn med et enkelt stikk, 15:14. K. Prokopovič hang selvsikkert gullmedaljen i det nordiske mesterskapet rundt halsen, 15:10, etter å ha slått latviske S. Prosinas.

Anastasia Pylinova Pronon 15:5 i sluttspillet, beseiret enkelt en annen finsk representant M. Lundell 15:9 i sluttspillet L. Ulltjarn 13:15. På den endelige rangeringen ble det tatt 9. plass blant 62 utøvere. To litauere klarte å komme inn blant topp 32 – Til Monika Narbutaite (4/6 seier i undergruppen) e Sibilijai Kalininai (2/6). M. Narbutaitė vant sluttspillet 15:8 mot danseren J. Videbaek, og tapte deretter mot estiske D. Anis 12:15, og tok den 21. plassen. S. Kalinina beseiret den estiske K. Korkkinen på 15:12, og den 16. tapte mot den estiske E. Bobrova 12:15, og tok den 30. posisjonen i sluttstillingen. De gjenværende representantene for Litauen overvant ikke den første tilbakeslagsbarrieren.

I U17-skippergruppen for menn kjempet syv fektere på det litauiske flagget. Jeg klarte meg bedre Matui Medišauskuisom beseiret alle motstanderne i 6/6-undergruppen. M. Medišauskas, som endte i sluttspillet med det femte tallet, klarte å gå glipp av første runde i gruppen. Senere, på 15:10, vant han mot danske J. Volung, og beseiret finske K. Jarvi med en 15:13 hex. Det var ikke mulig å komme inn blant topp 8 etter at Estland tapte mot Murumaa etter en hard kamp klokken 12:15. I den endelige rangeringen ble 9. plassen erobret av 90 deltakere. Det var i 32 Daniel Sosna (4/6 seire i en undergruppe). I sluttspillet vant han 15:3 mot estiske Veidebaum, men klarte ikke å bryte gjennom 16-barrieren etter å ha tapt mot norske Krasikov klokken 9:15. 24. plass besatt. For de gjenværende litauiske utøverne viste barrieren til de 64 beste seg å være uoverkommelig.

I U20 kvinners spyttekonkurranse, Litauisk lag (L. Grabovskytė, E. Adomaitytė, A. Šimkutė, A. Pylinova) vant bronsemedaljer. Etter å ha nådd semifinalen i den individuelle konkurransen, i en hard kamp om finalen, måtte de innrømme fordelen til det svenske laget 43:36. I kampen om bronsemedaljene etterlot det litauiske laget ikke noe håp for det finske laget, og beseiret motstanderne 45:19.

I U20 herrer lagkonkurranse, Litauisk lag (D. Filonas, U. Mykolaitis, M. Lozenka, A. RynkevičIkke sant) tok 5. plass. I første runde tapte litauerne for svenskene 34:45. Men i kampen om de høyeste plassene beseiret guttelaget finnene 45:32 og danskene 45:27.