For første gang i historien kommer ikke det latviske kvinnelaget i innebandy med blant de åtte beste i verdensmesterskapet

Latvia bukket under for Norge med 6:9 (1:5, 2:3, 3:1) i kampen om kvartfinalen og vil fortsette å kjempe om niendeplassen.

Latvia startet kampen med å vinne det norske målet i det 25. sekundet. Anna Ankudinova scoret fra flekken.

Det norske laget scoret de neste syv målene i kampen, og nådde 7:1 i det 23. minutt.

På 26 sekunder scoret Karen Farnnes og Emma Lunde 2:1 på 26 sekunder, og Lunde og Farnnes scoret 7:1 med 28 mål i starten av andre periode.

Marta Lība Zameca tok igjen et mål etter 24 minutter fra Zane Ziedone, men Jūlija Rozīte scoret 3:7 etter Simonas Grāpēnas.

I det 28. minutt nådde nordmennene 8:3, men i begynnelsen av siste periode startet det latviske landslaget offensiven, som hadde gått videre til kampen etter to runder.

28 sekunder etter starten av perioden scoret Ankudinova sitt andre mål i kampen i det 46. minutt, Samanta Bērziņa scoret i det 46. minutt på Rozītes pasning, men etter ytterligere 56 sekunder scoret Grāpēna 6:8 etter passering av Rozīte.

Umulig å spille. I andre omgang kom nordmennene seg, og kun Elīna Jeiges fantastiske scoring på mål etter de norske skuddene tillot ikke nordmennene å øke overtaket før i det 57. minutt, da det siste målet ble scoret av Marie Gunnersen – 9 : 6 i favør av Norge.

Torsdag spiller latviske innebandyspillere første kamp i 9-12-kampen. sted.

Det har allerede blitt rapportert at på søndag slapp det latviske innebandylaget til det polske landslaget i gruppen av sterkeste lag med resultatet 4:6, mandag kapitulerte de for Sveits med 0:13, men tirsdag med 0:8 anerkjent. Tsjekkisk overlegenhet.

I gruppe A scoret Tsjekkia seks poeng, fire – sveitsiske, to – polakker, men Latvia ble igjen.

Norge beseiret det russiske nasjonale innebandyforbundet (NFFR) 7:3 i den andre klassen i gruppe D, beseiret Estland 11:1 og beseiret Singapore 4:2.

I gruppe D fikk Norge seks poeng, NFFR-laget tre poeng, Estland to poeng og Singapore ett poeng.

Innehaverne av de to øverste plassene i de sterkeste gruppene A og B tok seg rett til kvartfinale (Tsjekkia, Sveits, Sverige, Finland), men innehaverne av tredje- og fjerdeplassen må møte de to sterkeste lagene av hver gruppe i andre parentes.

Den første verdensmesterskapets seier over Norge ble vunnet av latviske innebandyspillere i 2013, og vant 4:3 i ekstraomganger. I 2017 var Norge overlegne med 3:2, men for to år siden vant Latvia med 6:4.

Det latviske landslagets hovedtrener Jānis Inģists har inkludert to keepere, fire forsvarere og 14 spissspillere på landslaget.

Den største representasjonen av spillere er fra klubben Kocēni «Rubene» – ni innebandyspillere. To spillere kommer fra Kekava «Bulldogs» / NND og Cēsis «Lekrings», men en etter en representerer lagene «Līgatne» og «Ķekava». Ytterligere fem innebandyspillere spiller hver dag i utenlandske klubber i Sveits og Finland.

Det latviske kvinnelandslaget er for øyeblikket nummer sju i verden, men i forrige verdensmesterskap, som fant sted for to år siden i den sveitsiske byen Neuchâtel, tok laget en åttendeplass.

Latverne har deltatt i alle de 12 verdensmesterskapene som er avholdt så langt, hver gang de kom inn blant de åtte beste. I verdensmesterskapet i 2007 vant det latviske landslaget fjerdeplassen.

Jānis Inģistas får hjelp av trener Linda Līce og atletisk trener Kaspars Reikmanis.