Febertittel: England og Wiegman knuser Norge

11. juli 2022 – Det engelske damelaget lot ingenting av Norge være intakt mandag kveld. Fem dager etter den vanskelige 1-0-seieren over Østerrike har Sarina Wiegmans lag ingen like: 8-0. Nordmennene var glade for at skaden ble «begrenset» til åtte treff.

Det forventes mye av England. Også fordi Wiegman er trener for landslaget. Wiegman vant den europeiske tittelen i 2017 med Orange. I sommer gjør han et forsøk med England. Starten er i alle fall lovende. Den første gruppekampen mot Østerrike var vanskelig, men mandag kveld på American Express Community Stadium viste England seg som en av hovedfavorittene til sammenlagtseieren.

Tyskland vant 4-0 over Danmark forrige fredag, Frankrike scoret fem i én omgang mot Italia og England søndag kveld… Dette ble feiret seks ganger i første halvdel av den andre gruppekampen med Norge . Vertsnasjonen åpnet scoringen etter tolv minutter: Georgia Stanway scoret på en enkel straffe. Etter det var det rett og slett ikke lenger stopp for Norge. Lauren Hemp scoret 2-0 ganske raskt, hvoretter Ellen White og Beth Mead (begge to ganger) satte pauseresultatet til 6-0.

Et mareritt som gikk i oppfyllelse for nordmennene, som sist torsdag gjorde et godt inntrykk mot Nord-Irland og triumferte 4-1. På American Express Community Stadium hadde de imidlertid ingen sjanse. Italienerne, slått av Frankrike i 45 minutter på søndag, følte seg absolutt mye bedre etter å ha sett første omgang i Brighton og Hove. Norge måtte frykte tosifret, men heldigvis for Martin Sjögrens side gikk England tregere i andre omgang.

Ta opp
Wiegman satte basespillerne Fran Kirby, Rachel Daly og White på sidelinjen etter femten minutters spill i andre selskap, hvoretter nivået logisk sett er mindre sant. England scoret imidlertid to mål til: innbytter Alessia Russo scoret 6-0 og Mead scoret 8-0 etter 81 minutter med sitt tredje for natten. Norge hadde fortsatt forferdelige ni minutter igjen, men flere mål ble det ikke.

England har tre poeng og to rekorder rikere: Det største resultatet noensinne i et EM for kvinner og den første nasjonen til å score åtte mål i en kamp i finalen i EM. Og da er Wiegman og spillerne hans allerede sikre på kvartfinalen. En vakker kveld for vertslandet.