FC Groningen taper mot RKC Waalwijk

FC Groningen tapte sjanseløse mot RKC i Waalwijk søndag kveld. Før pause sto RKC allerede 3-0 på resultattavla.

Ifølge FC Groningen var det en dramatisk førsteomgang. Etter 16 minutters spill sørget Finn Stokkers for 1-0 etter at Damil Dankerlui bommet på en pasning til keeper Peter Leeuwenburgh. Litt mindre enn ti minutter senere ble Michiel Kramer sendt i dybden. RKC-toppscoreren avsluttet foran keeper Peter Leeuwenburgh og kunne derfor bare sende ballen til Stokkers, som deretter vant kveldens andre mål.

Et veddemål av Jørgen Strand Larsen treffer så stolpen. I det 39. minutt scoret Richard van der Venne Waalwijks tredje mål. Etter en god krysspasning berører han Groningen-keeperen.

Etter pause gikk Groningen etter et trippelbytte, med Mo el Hankouri, Cyril Ngonge og Daniel van Kaam som kom inn i stedet for Michael de Leeuw, Bart van Hintum og Damil Dankerlui, på jakt etter målet.

Etter en-to-en mellom Ngonge og Strand Larsen klarer den norske spissen å røre ballen i løpet av knappe femten minutter fra pause: 3-1. Groningen klarte imidlertid ikke å snu kampen etter scoring. Med få sjanser ble sluttresultatet 3-1.

Det var det fjerde tapet på rad for FC Groningen. Til tross for nederlaget forblir FC Groningen på åttende plass i Eredivisie. Førstkommende lørdag tar FC Groningen imot Sparta hjemme sist lørdag. Kampen starter klokken 21:00