Et skudd fra Malinwa! KV Mechelen reiser seg og sender Union tilbake til Brussel 4-0

© BELGIAN

© BELGIAN

© BELGIAN

©Isosport

KV Mechelen oppnådde sin første seier for sesongen. Og for en sjanger! Kakkers sender Union hjem 4-0 og får en perfekt scoring fra Brussel-folket. Med 4 av 12 rykker Malinwa litt opp på tabellen, og dette vil være bra for Steven Defour og teamet hans. Mrabti, Hairemans, Belghali og Bates scoret målene.

En endring for hjemmelaget. Steven Dufour foretrakk Sandy Walsh fremfor Rafik Belghali som høyreback. Etter en feilfri start, med ni av ni og åtte mål på tre kamper i konkurransen, hadde gjestetrener Alexander Blessing ingen grunn til å tukle med laget sitt og ga selvtillit til startelleveren mot OHL. Den beste starten var for innbyggerne i Brussel. Mathias Rasmussen skyter noen centimeter utenfor etter Mukaus klønete balltap. I det 5. minutt reddet Gaetan Coucke Puertas sitt forsøk. Også KV Mechelen gjorde seg gjeldende. Walsh brystet ballen bredt og Anthony Moris forhindret kaptein Rob Schoofs fra å score åpningen med en definitiv fotrefleks.

VAR intervensjon

Like lyst som starten og sjansene var de første ti minuttene, roet stormen seg like raskt. Like etter halvveis i første omgang ville Nikola Storm sende ballen utenfor, men pasningen hans havnet i hælene på en gjestende forsvarsspiller. Han sparket returen utenfor. Signalet til dommer Wim Smet om å ta en drikkepause. Dette ga ikke mye energi eller inspirasjon til de 22 skuespillerne på bakken. I det 35. minutt skyter Puertas veldig høyt. Helt til Geoffrey Hairemans sendte Schoofs avgårde med et raskt innkast. Han ga ballen, med stor oversikt, til avanserte Kerim Mrabti. Svensken slår ballen godt og slår Moris opp i høyre hjørne. Union unngår til og med dobbeltunderskudd: Lion Lauberbach havner tydelig under kroppen til Moris. Men etter en VAR-intervensjon ble den tyske spissen funnet å være offside i starten av trekket. Unionen har også ankommet farlig. Puertas» skudd i overtid gresser toppen av tverrliggeren.

© BELGIAN

I starten av andre omgang sendte Blessin en annen angriper, Gustaf Nilsson, i skyttergravene og Union tok umiddelbart ledelsen med stor hast i jakten på uavgjort 1-1. Resultatet var en trussel og noen varme posisjoner for Gaëtan Couckes mål. Uten at Mechelen-keeperen faktisk trenger å brette opp ermene. På den annen side testet Hairemans Moris» beredskap. Noen minutter senere ble den 18 år gamle Mukau skadet og Jannes Van Hecke kom for å avlaste sin uheldige lagkamerat. Brussel-befolkningen ble etter hvert frustrert og Terho og deretter MacAllister slapp unna et gult kort. Spesielt MacAllister var heldig etter en klar krokfeil på Storm.

Outlier

Kampen stopper litt for lenge og det blir stadig vanskeligere for Malinois å unnslippe Unions (sterile) press. På det tidspunktet ristet Storm av seg Christian Burgess med noen blinkende pasningstrekk og matet de uavhengige Hairemans. Mechelen-stjernen – hvilken totalsyn og ballkontroll han demonstrerte denne vakre sommerkvelden – beseiret Moris med en presis avbøyning: 2-0. Feiringskvelden var ikke over enda. Innbytter Yonas Malede satte nok en innbytter Rafik Belghali foran mål og Belghali sparket overraskende – og fremfor alt vakkert – ballen i det korte hjørnet forbi Moris. For et år siden ble Union beseiret 3-0 i Mechelen. David Bates la til et nytt mål. I det siste minuttet av overtid (5 minutter) headet han et hjørnespark.