Det latviske U20-landslaget starter verdensmesterskapet med seieren over Norge – Hockey – Sportacentrs.com

• U20-landslaget, som trenes av Kārlis Zirnis, kjemper om en billett til elitedivisjonen, som vinnes av vinneren av denne gruppen. Latvia vil fortsatt måtte konkurrere med Kasakhstan, Danmark, Hviterussland og Ungarn.

• Den latviske landslagsspilleren scoret sitt første mål i kampen mot Norge da motstanderne utnyttet flertallet.

• Innenfor to-minutters intervallet klarte Latvia imidlertid ikke bare å gjengjelde, men også å ta ledelsen, noe nordmennene svarte på med nok et realisert flertall.

• Raivis Ansons, som spiller i den kanadiske juniorligaen, og Dāvis Orniņš, HK «Rīga»-forsvareren, har scoret for det latviske landslaget.

• Latvisk U20-lag tok tilbake ledelsen i det 26. minutt med 17 år gamle Sands Vilmanis sitt seiersmål, men den norske keeperen Daniels Mūrnieks slo også den norske keeperen i tredje periode.

• For det latviske U20-laget var dette den første offisielle kampen på to år, siden forrige års VM ble avlyst på grunn av en pandemi. Før det, i 2019, tok det latviske landslaget andreplassen og forble ett poeng fra eliten.

• Latvia har slått Norge i U-20 aldersgruppen i tre av sine tidligere fem gjensidige kamper.

• Latvias neste kamp blir mot vertene Danmark i morgen kveld.

Norsk U20 – Latvisk U20 2: 4 (2: 2, 0: 1, 0: 1)

Porter: Trig (Obi-Olsen, Jonsen) (mer), 6:40 Ansons (murer) 1: 1, Orniņš (murer, Ravinskis) 1: 2, 13:43 Holm (Obi-Olsen) (mer), 2: 2, 25:26 Vilmanis (Brants, Simanovich) 2: 3,44: 30 Mason (Ansons) 2: 4