Det latviske herrelaget i innebandy tapte i VM i Helsingfors

Gints Narogs, «Latvijas Avīze», JSC «Latvijas Mediji»

Det latviske herrelaget i innebandy tapte mot favoritter i Helsinki-VM, men danskene spilte med motstanderne. I morgen en viktig kamp for kvartfinalen.

Nyhetene

I husk en erklæring som skal leveres innen 17. januar. Bør det gjøres tilgjengelig for alle innbyggere?

1 dag

Historier

Uhygienisk Jaunmīlgrāvis – folk ligger på gulvet og de kommer fra alle vinkler

16 timer

Nyhetene

eller Visste du hvem Raimonds Pauls «Silent Song» er dedikert til?

1 dag

Les flere nyheter

Vi har «planlagte» fiaskoer mot innebandykrefter – 1:11 mot Sverige og 2:7 mot Finland. I begge kampene var vi de første til å lede, og avslørte resultatet til Armand Savin i hver av disse kampene. Det vi også har til felles er at vi kun tapte 1:2 mot Grand etter første periode, og slo våre favoritter ytterligere.

Finnene har en mer solid kamp mot hjemmelaget i ligaen, og slår sjelden to mål mot dem i verdensmesterskapet, inkludert at keeper Jānis Salcevičs avviste to «okser».

ANDRE LES NÅ

Midt i dette leker en komplett berg-og-dal-bane med Danmark (5:5). Latvia ledet med 0:2, frem til slutten av første periode nådde de uavgjort, deretter ledet de med 4:2 og 5:3, og tapte seieren i løpet av de siste fem minuttene. I VM i innebandy kan kampene ende uavgjort, så Latvias plass i gruppen avgjøres i dag på det svenske og danske landslaget.

Taper danskene med åtte mål blir vi nummer tre i gruppe A, i morgen møter de Canada eller Filippinene. Viser danskene derimot karakter mot svenskene, så står vi sterkt mot Estland.

Det er ikke så viktig for oss hvilken plass vi tar i undergruppen, for uansett må vi vinne neste kamp. Lagene som møter det må vinne, de må bare være klare for denne kampen, sier den latviske landslagssjefen Arto Rīhimeki.

Etter gruppeturneringen til det latviske landslaget er den mest produktive Pēteris Trekše med tre produktive pasninger. Ikke bare Savins, men også Edgars Puriņš og Rolands Kovaļevskis har to mål.

RELATERTE ARTIKLER

I Sverige endte det latviske kvinnelaget i innebandy på niende plass i verdensmesterskapet for kvinner, og det er det dårligste resultatet siden debuten i 1997. Gruppen led tre tap og en åttende finale mot Norge (6:9) .

Avslutningen er en positiv tone, for i kampen om 9-12. Plassen ble ødelagt av USA med 13:0 og Tyskland ble beseiret i den siste kampen med 7:5. Anna Ankudinova er den mest produktive av det latviske landslaget i denne turneringen, som har ti (7 + 3) poeng. I finalen ble det en klassiker: Sverige mot Finland. Bronsen ble vunnet av Sveits, og slo Tsjekkia 5:2.