Det latviske fotballaget forbereder seg til kampen i Gibraltar

Robert Ozols reddet etter et slag fra Mohamed Eljunusi og ble umiddelbart truffet i hodet av en engelsk Premier League-midtbanespiller i Southampton.

Ilmārs Stūriška, «Latvijas Avīze», JSC «Latvijas Mediji»

På Lāčplēsis-dagen ble filmen «Namejas ring» sendt på TV. På besøk hos Vikings etterkommere i går, viste det latviske fotballaget følgende karakter: en mektig 0:0 Oslo mot Norge, som så drastisk reduserte sjansene for å spille VM etter en 24-årig pause.

I første halvdel av kampen var det like styrke i første halvdel av kampen, den første virkelige trusselen ble skapt av latvierne i det sjette minuttet, etter at Alvis Jaunzema slo ballen like utenfor mål. Deretter ble Roberts Uldriķis skutt to ganger nær keeperfeltet. Fra slutten av første omgang fortsatte det norske presset å bygge seg opp og vertene angrep fra farlige posisjoner, men uten hell. Kampens stjerne er keeper Roberts Ozols, som brakk pannen etter sammenstøtet, men ble igjen på banen og reddet det latviske landslaget flere ganger. Han ble senere innlagt på sykehus med fem sting, men vil også være klar for den siste kampen i morgendagens syklus mot Gibraltar.

«Jeg er fornøyd med lagets prestasjon og dedikasjon,» sa Dainis Kazakevičs, trener for det latviske landslaget. «Først og fremst var oppgaven vår å lage en blokk som var kompakt nok for beskyttelse, ikke til å tillate spill mellom linjene gjennom det sentrale området. Selv om våre forwards var ganske kule og mobile, møtte de oppgaven med å legge press på egenhånd. Motstandere. Vi savnet et godt nok motspill, spesielt i andre omgang, da vi mistet kreftene. Etter kampen i garderoben sa jeg: «Vanligvis velger jeg ikke spesifikke spillere, men laget, men denne gangen vil jeg identifisere Robert [Ozolu]. «Å bli i spillet ga ham en følelsesmessig ladning.»

Det latviske landslaget med tre uavgjorte kamper mot sterkere lag påvirket fordelingen av plassene på toppen av gruppen, latviere og spesielt Ozola får skryt i Tyrkia. Det viktige er å ikke ødelegge den gode ettersmaken av morgendagens syklus mot Gibraltar. I Riga ble de slått 3:1, og scoret vinnermålet i det 85. minutt for Vladislav Gutkovsky. Nederland er vertskap for nordmennene tirsdag, mens tyrkerne besøker Montenegro.

Resultater. FOTBALL

KVALIFIKASJON PK. Gruppe G

* Norge – Latvia 0:0.

* Montenegro – Nederland 2: 2 (0: 1), Vukotich, Vujnovich; Innskudd 2.

* Tyrkia – Gibraltar 6: 0 (3: 0), Akturkoglu, Dervishoglu 2, Demirals, Dursuns, Muldurs.