De nederlandske juniorene avslutter retretten med uavgjort mot Tsjekkia

De nederlandske juniorspillerne spilte uavgjort 1-1 mot jevnaldrende fra Tsjekkia under en treningsleir i Spania i deres andre og siste oppvisningskamp. Landstrener Erwin van de Loois lag slo Jong Norge 3-0 lørdag.

De beste sjansene i den tidlige fasen hadde tsjekkerne. Michal Sevcik kom nærme keeper Jasper Schendelaar, hans kollega Martin Cedidla skjøt like utenfor. Tsjekkerne ble tildelt en straffe i det 15. minutt. Adam Karabec fikk sin innsats stoppet av PEC Zwolle-debutant Schendelaar.

To minutter senere tok Nederland ledelsen. Vitesses midtbanespiller Million Manhoef, som gjorde sin første base med Dutch Juniors, traff boksen seksten meter fra kanten. Van de Looi erstattet Thomas Dallinga for Sydney van Hooijdonk kort tid etter pause. Han fikk raskt lov til å sikte på frispark på ønsket avstand, men skjøt høyt.

Tsjekkia utlignet i det 77. minutt, målet ble scoret av innbytter Vaclav Sejk. Oranges beste sjanse til å avslutte treningsleiren med seier var for Van Hooijdonk. SC Heerenveen-spissen headet like utenfor fra Jan Paul van Heckes innlegg.

Treningsleiren ble avholdt som forberedelse til europamesterskapet, som finner sted om sommeren i Georgia og Romania.