de forsvarsløse Red Flames bukker for Norge (4-0)

Red Flames kunne ikke gjøre noe mot den norske hæren for sin fjerde kvalifiseringskamp til VM 2023 i Oslo tirsdag kveld. Belgierne tapte 4-0 (Bergsvand 6 «, Graham Hansen 30», Terland 68 «, Tysiak csc 91»). Nordmennene spilte sin rolle som en dampruller perfekt i første omgang, dominerte alle områder av spillet og åpnet scoringen veldig raskt. Motsatt hadde Flames for få sjanser og manglet realisme. Om stillingen bare var 2-0 ved pause, var det i stor grad takket være en keiserlig Nicky Evrard i de belgiske burene. Kampen var ganske balansert i andre periode, med til tross for alt to nye norske mål: det første scoret fra offside, det andre utilsiktet scoret av Tysiak mot laget hans på overtid.19. plass på FIFA-rankingen) gjennomgikk den tolvte nasjonsloven i verden, men viste mye bedre ting i den andre perioden. Noen å bygge på i fremtiden.

Etter belgiernes store seier mot Kosovo deler de to nasjonene førsteplassen i gruppe F, Norge tar ledelsen alene. Belgia faller til tredjeplass, Polen til andre. Bare den første i gruppen vil direkte kvalifisere seg til sluttfasen av verdensturneringen.

En kvelende første omgang

Nordmennene, frustrerte over uavgjortkampen mot Polen, virker fast bestemt på å løse seg denne tirsdag kveld. De kveler raskt belgierne i ultraangrepsfotball. I det fjerde minuttet ser vi den første lille norske muligheten. Et minutt senere kom et nytt skudd fra Maanum, Arsenal-spilleren, men Nicky Evrard kommer ut med en solid redning.

På corner etter denne aksjonen går det belgiske forsvaret Guro Bergsvand litt for ensom. Nordmannen hopper høyere enn noen og sviker den belgiske keeperen. Det står 1-0 og starter veldig dårlig for Belgia.

Hjørnene henger sammen til fordel for nordmennene, og belgierne er kvalt, man må kunne frigjøre seg for å finne litt ro.

Nicky Evrard går helt ut mot en kraftig heading fra Lisa-Marie Ultand i det 14. minutt.

Kampens første belgiske sjanse kom i 18′, Sarah Wijnants prøver en header, men sender den til de motsatte burene. Spilleren klandrer seg selv for denne offensive handlingen, det må sies at hun kunne gjort det bedre.

Nordmennene setter mye fart i denne kampen, Flames sliter med å henge med og plasserer seg for lavt! Hvis de vil håpe på noe i denne kampen, må de være ekstremt realistiske og spille høyere …

I andre del av første omgang virket kampen litt balansert, Flammene viste litt mer, hvem som presset bedre. Mulighet også for Tessa Wullaert på 26′. Dette er bra for troppens moral!

Men Evrard er nok en gang verdifull for Belgia i prosessen! Med nok en stor norsk mulighet fra føttene til Graham Hansen, Barça-spilleren som tirsdag kveld er spesielt imponerende. På et nytt belgisk balltap kan Evrard ikke gjøre noe og denne gangen får Grahams skudd nettmaskene til å skjelve: Norge tar pause, det står 2-0 etter en halvtimes spill og det er langt fra ufortjent.

Farlige handlinger fortsetter å komme fra føttene til norske kvinner. Belgierne på sin side fortsetter å kjempe med mot. Evrard er fortsatt avgjørende like før pause! Den belgiske målvakten lar belgierne unngå elveresultatet inntil da … Siste sjanse før pause er for Tine De Caigny, men skuddet hans er for mykt til å bekymre motstanderens målvakt.

Et bedre nivå registrert i andre periode

I starten av andre periode får Red Flames sin ærligste sjanse til nå, igjen med De Caigny. Men streiken i Golden Shoe i 2020 stopper Fiskerstrand, motstanderens keeper.

Samlet sett oppfatter vi litt mindre pressing og kombinasjoner fra norsk side. Belgierne berører mange flere baller …

Men tross alt planter nordmennene 3-0! Den unge mannen Elisabeth Terland er kveldens tredje målscorer, da han virket i offsideposisjon, men VAR-erne er ikke tilgjengelige for å rette opp poenget i dette møtet.

Flammene fortsetter å kjempe til tross for alt, og det er med mot de unngår en scoring på river inntil da.

Et nytt skudd av De Caigny ble tatt for enkelt av Fiskerstrand i det 83. minutt! Flames trenger ikke å skamme seg over sin andre periode … Spilløkningene til Velde, Minnaert, Eurlings og Iliano er bra for Belgia, men det er for sent å håpe på et gjennombrudd.

Bare vinneren av gruppen er direkte kvalifisert til sluttfasen. Den andre i gruppen må spille sluttspillet i oktober 2022.

Verdensmesterskapet i 2023 vil samle 32 lag, inkludert 11 eller 12 europeiske land, for første gang fra 20. juli til 20. august i Australia og New Zealand.

Belgia spilte finale i EM i 2017 og skal spille i 2022-utgaven i England, men Red Flames har aldri spilt i VM-sluttspillet.