Boetnlaand: Norske forwards nøyaktige i Spania

mandag 16. januar 2023 kl 15.00

FC Groningen tapte 3-0 mot Feyenoord sist søndag. I Boetnlaand har to tidligere FC-spillere vært fremtredende i Spania og flere tidligere klubbspillere legger ut på et nytt eventyr i utlandet.

Jørgen Strand Larsen måtte smøre seg med tålmodighet, men forrige fredag ​​scoret den norske spissen sitt første mål i den spanske Ligaen. RC Celta-spissen kom inn i andre omgang for hjemmekampen mot Villarreal og scoret fem minutter etter å ha kommet inn. Strand Larsen sendte ut motstanderen med et utmerket løp og fullførte et gjennomspill godt, 1-1. Den sympatiske nordmannen feiret overstrømmende sitt første seriemål for klubben.

Baskisk derby
Den andre norske spissen aktiv i La Liga og med fortid i FC har også gjort seg bemerket. Alexander Sørloth spilte en viktig rolle i lagets Real Sociedads seier i det baskiske derbyet mot Athletic Bilbao. Sørloth var en av få ikke-baskere i derbyet og førte Sociedad til 1–0 etter 25 minutters spill. Spissen kontrollerer dyktig en høy ball i straffefeltet mellom to motstandere og slår med venstrefoten. Sørloth er nøyaktig i tre seriekamper på rad og har scoret 7 mål på 13 kamper denne sesongen. Sociedad er tredje i Primera Division.

Nye eventyr
Samir Memisevic fortsetter sin karriere i UAE. Den bosniske landslagsspilleren har signert en kontrakt med Al Nasr SC. Memisevic har spilt i Kina for Hebei og Beijing Guoan de siste sesongene. Todd Kane signerte med Charlton Athletic i England forrige uke og fikk også sin direkte debut for klubben i League 1. Kane var en gjenganger i 2-0-hjemmeseieren mot Barnsley. Kane kom fra Coventry City.

Tim Matavz fortsetter karrieren på kroatiske HNK Gorica. Spissen som scoret 46 mål på 100 kamper i FC Groningen kommer fra kypriotiske Omonia Nicosia. Matavz ble ledsaget under overgangen av sin tidligere lagkamerat Goran Lovre.

Timo Letschert har startet sitt sørkoreanske eventyr. Letschert forbereder seg på den nye sesongen med laget sitt Gwangju FC. Kasper Larsen har signert en 2,5-årskontrakt med MOL Fehérvar i Ungarn. Dansken var allerede denne sesongen leid ut til ungarerne fra sin danske klubb Odense.