Bleues kvalifiserte seg til semifinalen i verdenscupen etter seieren mot Sverige

Som i semifinalen i OL-turneringen i Tokyo i fjor sommer, som i syv år nå, har Frankrike hatt det bedre av sin svenske rival. Denne onsdag kveld, i Granollers, Spania, vant de olympiske mesterne 31-26 i kvartfinalen i verdensmesterskapet, og utmerket seg med en bemerkelsesverdig start i andre kvartal.

Svenskene hadde fått en bedre start, og utnyttet Grâce Zaadis balltap, Béatrice Edwiges mislykkede kontring eller Allison Pineaus straffe ved stolpen. Det første hoppet ble initiert av Alicia Toublanc, som scoret to fantastiske mål på vingen. For første gang tok Frankrike ledelsen (5-4). Det var derfor en permanent crossover, en stor klassiker fra Frankrike-Sverige, effektiviteten til kantspilleren Nathalie Hagman som reagerer på angrepsslagverket til Océane Sercien. Ved pause delte de to lagene seg (15-15).

I begynnelsen av den andre perioden forhandlet franskmennene de alvorlige «to minuttene» som ble påført Estelle Nze Minko på best mulig måte og utvidet det første gapet i dette kvartalet (20-17). Forsvaret til de blå kvalte Jamina Roberts og søstrene hennes, som i lange minutter ikke klarte å finne flere løsninger. Klokken 40 stjeler Coralie Lassource ballen og scorer med et tomt bur (22-17). Cleopatra Darleux skulle dit fra målet sitt fra området hennes (23-18). Mer enn flaue av en svært inspirert Grace Zaadi, har svenskene aldri vært i nærheten av mindre enn tre mål.

Danmark på fredagsmenyen

Til tross for Rydes spektakulære redning på nok et forsøk fra Darleux, ga ikke franskmennene seg selv unødvendig spenning. Et mål fra Pauletta Foppa, et stopp ved Darleux i glassene og butikken ble dobbeltstengt. Denne gangen motsto Sverige, som ikke har slått Frankrike siden EM 2014, mindre enn i semifinalen i Tokyo (29-27).

Olivier Krumbholzs Bleues møter Danmark i semifinalen fredag, også det i Granollers. Den andre semifinalen vil se Spania mot Norge. Fire måneder etter lekene har franskmennene returnert til de fire siste majors (syvende gang i de siste åtte store turneringene). Dette alene er allerede noe. Men det burde ikke være nok for dem.