Beveren forblir i tittelkampen etter en enkel seier mot svake Beerschot

Akkurat som RWDM gjorde Beveren heller ingen feil i tittelløpet. Waaslanders tok lett mål av en mindre Beerschot og er fortsatt ett poeng bak lederen RWDM. Mbokani og Barry gjorde forskjellen etter pause.

Beveren startet den tredje til siste kampdagen i disse opprykkssluttspillene ett poeng bak lederne RWDM. Han savnet Vukotic-festningen mot Beerschot på grunn av diskvalifikasjon, Filipovic tok plassen hans. Beerschot startet med de samme elleve som vant 4-0 mot Club NXT sist helg.

I de første fem minuttene av kampen hadde Rigo og Baeten to små sjanser, hvorpå Beveren tok ledelsen avgjørende. Først sparket Mbokani en gigantisk sjanse til stjernene, så traff Nsimba rammen i to forskjellige handlinger. Først traff headingen hans stolpen med Matthys, noen minutter senere traff lobben tverrliggeren etter et flott gjennomspill fra Mbokani. Mbokani kunne selv fått rødt kort før pause for et slag i bakhodet av Konstantopoulos. Beerschot hadde også en gigantisk sjanse like før pause. Hjemmekeeper Reus blokkerer Thórissons utmerkede forsøk med foten. En viktig parade. Stillingen var tross alt 0-2 allerede ved halv Lierse – RWDM. Beveren visste hva de måtte gjøre i andre omgang.

Mbokani og Barry avslutter Beerschot

Og rett etter pause ble det en suksess. Barry sender den tilbaketrukne Konstantopoulos inn i skogen og tilbyr Mbokani 1-0 på et fat. I mellomtiden hadde RWDM allerede scoret for tredje gang på Lierse. Beerschot var ikke lenger involvert i Freethiel. Barry sørget for 2-0 ved å slå forsvarsløse Lathouwers før timen. Assisten kom fra den glimrende Mbokani, som nok en gang kom veldig godt overens med sin angrepsbror som er 15 år yngre.

Ved Beerschot ble den store Kosiah kastet i kamp. Og den nederlandske liberianeren scoret umiddelbart utligningen. Dessverre for ham ble hans første mål for Beerschot korrekt flagget for offside. Med et kvarter igjen setter den usikre Meisl lagkameraten Rigo i vanskeligheter med en katastrofal innspillingspasning. Rigo begikk deretter en straffefeil på Verstraete. Innbytter Ribeiro Costa hadde noe veldig fint i tankene, men panenka hans fløy over tverrliggeren. Beerschot avsluttet kampen med ti etter et kynisk andre gult kort til kaptein Van den Bergh. I sluttfasen scoret Mbokani – igjen – sitt andre mål for kvelden: 3-0. Lathouwers hindret til og med Ismaheel og Ribeiro Costa i å nå 4-0. Og så det var en veldig jevn seier for Beveren, som fortsetter å følge i fotsporene til RWDM-lederen. Det er fortsatt to dager igjen til den spennende kampen om tittelen i Challenger Pro League starter.