AZ vinner også Youth League-kampen i Litauen

Publisert på 25. og 23. oktober kl. 19.20

KLAIPEDA-AZ kvalifiserte seg til neste runde i UEFA Youth League onsdag kveld. Laget ledet av trener Michael van Zijtveld var 0-2 for sterkt for Klaipeda FM på besøk i Litauen. Wassim Bouziane åpnet scoringen i første omgang, hvoretter Anthony Smits tok avgjørelsen.

Utgangsposisjonen for å nå neste runde var allerede utmerket på forhånd. Tittelinnehavere AZ noterte rekordseier over Klaipeda FM for tre uker siden. I Zaanstad ble litauerne beseiret 12-0. Aldri før har et lag med slike tall vunnet UEFA Youth League.

Treff Bouziane
Etter noen minutter hadde Alkmaarders sine første sjanser. Yoël van den Ban og Bouziane hadde allerede skudd på mål, men keeper Paulius Linkevičius fant svaret. Det ble en suksess i det trettende minutt. Bouziane scorer det første målet fra kloss hold: 0-1.

Sidenettverk
Ikke lenge etter ble også Smits og Jesper Zwart farlige. Førstnevnte skjøt høyt fra en lovende posisjon, venstreback Zwarts harde skudd havnet i sidenettet.

Mye regn
Regnet pøste ned på Klaipeda Central Stadium, noe som gjorde det stadig vanskeligere å spille på banen. Klaipeda fikk derfor passet litt bedre inn i kampen og dukket opp flere ganger foran Kiyani Zeggens mål. De ble egentlig ikke farlige før Benas Vasiliauskas traff tverrliggeren. Etter et frispark ble blokkert av muren, klarte han å score returen.

Baren
AZ holdt seg i ledelsen også i andre akt, og i det 57. minutt var kaptein Tom Kerssens nær ved å score det andre målet. Han var i stand til å skyte fra kanten av seksten og traff tverrliggeren.

Hull i forsvaret
I det 73. minutt ble spenningen, hvis den fortsatt var der, fjernet fra kampen. AZ finner et hull i det litauiske forsvaret, og slipper Smits foran keeper. Så scorer han overbevisende og avslutter kampen: 0-2.

Molde FK
I neste runde Nasjonal mesterbane i UEFA Youth League møter AZ Molde FK. Det norske laget var for sterkt for skotske Hamilton Academical FC i en diptyk (3-0 seier og 4-2 tap). Kampene mot Molde spilles 8. og 29. november. AZ starter utendørs. Datoer kan fortsatt endres.