Alpint: Kilde vil «bevare selvtilliten frem til lekene»

«Jeg vil beholde denne tilliten frem til lekene», sa norske Aleksander Aamodt Kilde til AFP, etter en eksepsjonell desember (4 seire), mindre enn ett år etter en korsbåndsruptur i høyre kne.

«Jeg vil beholde denne tilliten frem til lekene», sa norske Aleksander Aamodt Kilde til AFP, etter en eksepsjonell desember (4 seire), mindre enn ett år etter en korsbåndsruptur i høyre kne.

Fra Innsbruck (Østerrike), hvor han er bosatt, snakket vinneren av den store krystallkloden om sin rehabilitering, fremgangen sin og planla OL i Beijing om en måned (4.-20. februar).

SPØRSMÅL: Du vant fire løp i desember. Du virker ustoppelig…

SVAR: «Det er fantastisk. Jeg kunne aldri ha forestilt meg det mindre enn et år etter kneskaden min. Det er utrolig å kunne komme tilbake så raskt og til et slikt nivå.»

Spørsmål: Har du fortsatt følgetilstander på daglig basis?

Norske Aleksander Aamodt Kilde under Super G i Bormio (Italia), 29. desember 2021

Fabrice COFFRINI – AFP / Arkiv

A: «Jeg må alltid være forsiktig, kroppen må behandles med respekt. Min restitusjon etter et løp er ikke den samme, jeg har fortsatt vondt i kneet. Jeg kan ikke lenger ha en så travel timeplan som før, kneet er ikke der. «det gjorde han. I det minste for denne sesongen må jeg være forsiktig».

Spørsmål: Ser du enda sterkere ut enn før skaden?

A: «Jeg jobbet med mine fysiske svakheter under rehabilitering. Jeg så mange skivideoer for å finne ut hvor jeg kunne forbedre meg. Nå har jeg en bedre forståelse av hva som kreves for å være rask og hva som er i det akkurat nå, gjør det ikke det. fornuftig å være for rask. Jeg er en kraftig person, men på ski trenger du hele pakken. Jeg trenger ikke lenger å bruke 100 % av kraften min hele tiden som før. Jeg har en bedre bevissthet om musklene mine, kontroll over mine kroppen og dens balanse. Jeg startet på nytt fra null, spesielt på benmusklene, og jobbet med + små + musklene slik at de er mer komplementære til + store +. Det falt naturlig for meg, etter en operasjon som du ikke kan gjøre tung vekt trening. Jeg er også mentalt sterkere, mer balansert. Jeg har også jobbet med teknikken min, med hvordan jeg kan opprettholde en god posisjon på svært vanskelige passasjer som i Bormio.

Spørsmål: Du er 2. i den samlede rangeringen, 276 poeng bak sveitseren Marco Odermatt. Har du håp om en ny stor klode?

Aleksander Aamodt Kilde ved målstreken for nedstigningen i Val Gardena, 18. desember 2021

Aleksander Aamodt Kilde ved målstreken for nedstigningen i Val Gardena, 18. desember 2021

Marco BERTORELLO – AFP / Arkiv

A: «Jeg vil gi et kjedelig svar, men som alltid gjør jeg løpene etter hverandre. Jeg har allerede vunnet generalen, det var flott. Hovedmålet mitt er å gjøre det igjen, men med kneet må jeg være forsiktig. , Jeg vil ikke bli skadet igjen, uten å konkurrere for alle gigantene vil jeg slite med å holde tritt med Marco Odermatt, men fortsetter jeg som i desember, vil rangeringen min utvilsomt bli veldig bra.

Q: Når møtes vi igjen på storslalåm (i vinter konkurrerte han kun i super-G og utfor)?

A: «Jeg skal spille den i Adelboden (Sveits) 8. januar. Jeg gleder meg til å være der».

Spørsmål: De olympiske leker i Beijing arrangeres om en måned (4.–20. februar). Du vil dukke opp der med mange seire bak deg …

A: «Jeg er selvsikker, og jeg vil beholde den tilliten frem til lekene og til slutten av sesongen. Men disse lekene vil bli annerledes, dette er det ukjente, ingen har ennå vært i stand til å teste banen.»

Spørsmål: Føler du deg som arvtaker til ferske norske gullvinnere som Svindal, Jansrud, Aamodt?

A: «Det er litt av et stort kostyme å ha på seg. Det de har laget er enormt. Jeg håper selvfølgelig å fortsette denne norske serien, men det er lett å si …»

Aleksander Aamodt Kilde under Super G i Val Gardena, 17. desember 2021

Aleksander Aamodt Kilde under Super G i Val Gardena, 17. desember 2021

Marco BERTORELLO – AFP / Arkiv

Spørsmål: Hvilke minner husker du fra OL?

A: «Jeg har en utmerket nedstigning av Pyeongchang-nedstigningen i 2018, med dobbelt så mange Aksel (Svindal) og Kjetil (Jansrud), til tross for en veldig vanskelig løpsforberedelse. Det var en vakker dag for laget. Han var skuffet fordi jeg var også veldig rask, men jeg hadde gjort en stor feil (15.), denne dagen kunne vært enda vakrere ”.

Spørsmål: «Planlegger du en medaljekonkurranse med partneren din Mikaela Shiffrin?

A: «Jeg er smart nok til å ikke satse sånn med henne! Se på statistikken hennes, hun er på et helt nytt nivå. Vi snakker om OL sammen, vi ser på det som en ny opplevelse, vi prøver å være positive. til tross for konteksten hjelper vi hverandre med å beholde tilliten til hverandre».

Intervju av Robin GREMMEL

AFP / Paris (AFP) / © 2022 AFP

Albert Glisson

"Utforsker. Unapologetisk gründer. Alkoholfanatiker. Sertifisert forfatter. Wannabe tv-evangelist. Twitterfanatiker. Student. Nettforsker. Reisefantast."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.