Håndballspillere blir slått av verdensmester Norge | Andre idretter

De nederlandske håndballspillerne tapte sin andre kamp i oppvisningsturneringen fra Golden League til Norge med stor margin. Den forsvarende verdensmesteren vant 27-19 i Aarhus. Laura van der Heijden ble det nederlandske lagets toppscorer. I sin 250. landskamp scoret han seks mål.

Oranges landslagssjef Per Johansson har satset mot nordmennene for mange unge spillere uten særlig erfaring. Han meldte ikke om veteranene Estavana Polman og Angela Malestein.

Norge ledet 13-9 ved pause. Det ble ikke scoret mål for noen av lagene i de første 8 minuttene av andre omgang. Van der Heijden reduserte deretter til to mål (12-14), men så slitt norsk side seg gradvis ut.

Håndballspillerne hadde fredag ​​slått Danmark, 30-22. Sveits er søndagens tredje og siste motstander i turneringen, som hovedsakelig fungerer som forberedelse til EM, som arrangeres i Nord-Makedonia, Slovenia og Montenegro i november.

Yara ten Holte var nok en gang førstevalg på mål. Han tar plassen til Tess Wester, som forsvant på grunn av graviditet. Kim Molenaar fikk også være med på kampen. Den talentfulle oppbyggingsspilleren er en fordel for posisjonen Lois Abbingh vanligvis fyller. Abbingh er også fraværende, hun har nettopp født. Pipy Wolfs gjorde sin Orange-debut.

Golden League er et samarbeid mellom Nederland, Norge og Danmark. Nasjoner spiller hverandres vennskapskamper i det året det ikke er EM-kvalifisering. Golden League spilles i tre runder. Hver runde er ett av de tre arrangørlandene vertsland og et fjerde land inviteres til å delta.