Utrecht vinner en duell fiendtlig mot Sparta etter å ha ledet dommeren og VAR

FC Utrecht avsluttet en fiendtlig bortekamp mot Sparta Rotterdam med tre poeng. I en kamp hvor dommer Joey Kooij og VAR Serdar Gözübüyük spilte en viktig rolle, ble det 0-3 til gjestene. Alle målene falt til Het Kasteel i det siste kvarteret.

De fremmøtte tilskuerne ble absolutt ikke bortskjemte i Rotterdam-West i første omgang. Utrecht var best i åpningsminuttene og skapte to ganger et farlig øyeblikk. Nick Olij reddet fra Anastasios Douvikas» skli og øyeblikk senere traff Sander van de Streeks innlegg tverrliggeren. Sparta dukket opp først etter en halvtime og hadde første omgangs beste sjanse gjennom Arno Verschueren. Han utnyttet et utmerket innlegg fra Michael Pinto like utenfor Utrecht-keeper Vasilios Barkas.

Andre omgang hadde akkurat begynt da kampen sto i brann. Sparta-kaptein Adil Auassar rørte ved Sean Klaiber og fikk gult kort fra Kooij. Dommeren ble imidlertid kalt til side og bestemte seg for å gi direkte rødt kort etter Gözübüyüks råd. Frisparket til Sparta stoppet deretter og Vito van Crooij skjøt godt i stolpen. Returen ble nærmest et bytte for Tobias Lauritsen. Spissen var veldig skarp, men så skuddet hans falle over stangen i de avsluttende hendene til Barkas.

Ikke lenge etter var spillefeltet helt tomt. Barkas og Kooij ble kastet fra tribunen etter frisparket, og dommeren bestemte seg for å avkjøle seg inne i rundt ti minutter. Etter en kort pause fikk Sparta en fanatisk start på siste del av kampen. Utrecht ble merkbart avvist, men dette ga ikke spartanerne noen store muligheter. I den andre enden hadde Othman Boussaid en sjanse da Olij feilbedømte et Taylor Booth-kryss. Han fikk hjelp av forsvaret sitt, som jobbet ballen ut av boksen.

Victor Jensen var da nærme 0-1 som innbytter. Han var like innenfor linjene i ett minutt da krysset hans berørte tverrliggeren etter et innlegg innen rekkevidde. Fra neste corner skjøt Jensen utenfor. Utelukkelsen ble ikke brutt mye senere av den danske midtbanespilleren. Han ble utmerket sendt i dybden av Van de Streek og lot ingen vei utenom for Olij med et hardt skli: 0-1. Sparta måtte da finne et svar med ti, men klarte ikke. Kreftene forsvinner og Utrecht krysser målstreken med trippelen.

Banens beste: Victor Jensen